Xbox XBMC question.

When the other folders just won't do!

Moderators: NickThorpe, Darran@Retro Gamer

User avatar
MC1
Posts: 2045
Joined: Sun Jun 17, 2007 9:04 am

Xbox XBMC question.

Post by MC1 » Sat Feb 18, 2012 2:16 pm

Hi all,

I've got a chipped PAL Xbox running XBMC and I've just been given a component cable.

I cant enable 480p, 720p or 1080i mode in the XBMC settings. Any ideas? I suspect I may need to put Xbox into NTSC mode, but I'm clueless about how to do this.

Any ideas/help?
Image

User avatar
SexyWayne
Posts: 4485
Joined: Sun May 20, 2007 2:20 am
Location: Kidderminster, UK

Re: Xbox XBMC question.

Post by SexyWayne » Sat Feb 18, 2012 2:37 pm

Go into the Microsoft XBOX dashboard and enable the HDTV modes there..

I've never had to switch my XBOX over to NTSC... afaik the chip in mine switches to NTSC anyway... but if yours doesn't use Enigmah video switcher, just FTP it over to your XBOX, run it, switch to NTSC-M then go to the MS Dashboard and enable the HD modes

Edit: found a guide, ignore the softmod stuff in there tho: http://www.xbmc4xbox.org/wiki/index.php ... odded_Xbox

User avatar
MC1
Posts: 2045
Joined: Sun Jun 17, 2007 9:04 am

Re: Xbox XBMC question.

Post by MC1 » Sat Feb 18, 2012 2:58 pm

Thanks mate,

I'll try the Xbox dash first then try the other enigmah thing (sounds complicated though).
Image

User avatar
MC1
Posts: 2045
Joined: Sun Jun 17, 2007 9:04 am

Re: Xbox XBMC question.

Post by MC1 » Sat Feb 18, 2012 3:05 pm

Bugger, video settings only show 'widescreen' and 'PAL-60' settings.

This is actually my sons Xbox, I know on my HD enabled Xbox it allows me to adjust HD settings on that screen. Looks like I'm going have to try the enigmah thing after all :(
Image

User avatar
SexyWayne
Posts: 4485
Joined: Sun May 20, 2007 2:20 am
Location: Kidderminster, UK

Re: Xbox XBMC question.

Post by SexyWayne » Sat Feb 18, 2012 10:56 pm

MC1 wrote:enigmah thing (sounds complicated though).
Not complicated at all, you just run the program and select the video mode you want... the only complicated thing is getting it onto your XBOX, or you could just burn it to a disc and run it from there

User avatar
StickHead
Posts: 1149
Joined: Fri Jun 08, 2007 12:06 am
Contact:

Re: Xbox XBMC question.

Post by StickHead » Sat Feb 18, 2012 11:48 pm

The trick is fooling your XBox into thinking it's American. Put a baseball cap on it, squeeze a hot dog into pad port 4 and say 'have a nice day y'all!" each time you switch it off. If that doesn't work, try the enigmah thing. Whatever.
The Joy of STicks - YouTube - Blog - Twitter - Facebook
New Developments and old inspirations in Atari ST gaming.

User avatar
MC1
Posts: 2045
Joined: Sun Jun 17, 2007 9:04 am

Re: Xbox XBMC question.

Post by MC1 » Sun Feb 19, 2012 12:30 am

Done!

Tried the hotdog method but had to use enigmah instead.
Image

User avatar
StickHead
Posts: 1149
Joined: Fri Jun 08, 2007 12:06 am
Contact:

Re: Xbox XBMC question.

Post by StickHead » Sun Feb 19, 2012 7:59 pm

Well done, sir! Now, doesn't XBMC look so much better in 1080i? Apparently some games use higher resolutions too. Soul Calibre 2 and Tony Hawks 4 and Marvel Ultimate Alliance at 720p among them. Enjoy!
The Joy of STicks - YouTube - Blog - Twitter - Facebook
New Developments and old inspirations in Atari ST gaming.

User avatar
MC1
Posts: 2045
Joined: Sun Jun 17, 2007 9:04 am

Re: Xbox XBMC question.

Post by MC1 » Sun Feb 19, 2012 9:08 pm

Yep, it looks lovely!
Image

User avatar
SexyWayne
Posts: 4485
Joined: Sun May 20, 2007 2:20 am
Location: Kidderminster, UK

Re: Xbox XBMC question.

Post by SexyWayne » Mon Feb 20, 2012 6:30 pm

The vector games on Atari Anthology at 1080i look pretty lush too :D

User avatar
MC1
Posts: 2045
Joined: Sun Jun 17, 2007 9:04 am

Re: Xbox XBMC question.

Post by MC1 » Mon Feb 20, 2012 10:32 pm

SexyWayne wrote:The vector games on Atari Anthology at 1080i look pretty lush too :D
Don't have that, will have to keep eyes peeled for it.
Image

User avatar
martyg
Posts: 330
Joined: Sat Jun 07, 2008 8:43 am
Location: Milwaukee, Wisconsin, USA
Contact:

Re: Xbox XBMC question.

Post by martyg » Tue Feb 21, 2012 2:10 am

MC1 wrote:
SexyWayne wrote:The vector games on Atari Anthology at 1080i look pretty lush too :D
Don't have that, will have to keep eyes peeled for it.
Yah, you can see the pixels even clearer now. ;) Unfortunately, most will never actually be able to see a vector game on an actual vector display.
Marty

ClassicGaming.Com
Atari Gaming Headquarters - http://www.atarihq.com
Midwest Gaming Classic - http://www.midwestgamingclassic.com
Electronic Entertainment Museum (E2M)
Syzygy Company - http://www.syzygycompany.com/

User avatar
MC1
Posts: 2045
Joined: Sun Jun 17, 2007 9:04 am

Re: Xbox XBMC question.

Post by MC1 » Tue Feb 21, 2012 7:46 am

martyg wrote:
MC1 wrote:
SexyWayne wrote:The vector games on Atari Anthology at 1080i look pretty lush too :D
Don't have that, will have to keep eyes peeled for it.
Yah, you can see the pixels even clearer now. ;) Unfortunately, most will never actually be able to see a vector game on an actual vector display.
Most of us on have A Vectrex don't we :D

I know I do!
Image

speedlolita
Posts: 7056
Joined: Sun Nov 22, 2009 3:46 pm

Re: Xbox XBMC question.

Post by speedlolita » Tue Feb 21, 2012 1:47 pm

StickHead wrote:Well done, sir! Now, doesn't XBMC look so much better in 1080i? Apparently some games use higher resolutions too. Soul Calibre 2 and Tony Hawks 4 and Marvel Ultimate Alliance at 720p among them. Enjoy!
Surely he should use XBMC @ 720p also?

1080i is horrible and interlaced. Eww.
Logged out 15/07/2014.

User avatar
SexyWayne
Posts: 4485
Joined: Sun May 20, 2007 2:20 am
Location: Kidderminster, UK

Re: Xbox XBMC question.

Post by SexyWayne » Tue Feb 21, 2012 6:09 pm

martyg wrote:
MC1 wrote:
SexyWayne wrote:The vector games on Atari Anthology at 1080i look pretty lush too :D
Don't have that, will have to keep eyes peeled for it.
Yah, you can see the pixels even clearer now. ;) Unfortunately, most will never actually be able to see a vector game on an actual vector display.
They look a lot better than 480i what the PS2 version is lumped with though, and plus I don't have room or money for that matter for Major Havoc, Asteroids & Deluxe, Black Widow, Red Baron & etc.. arcade cabinets :lol: :wink:

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests