C64 Mouse

Discuss and discover all the great games of yesteryear!

Moderators: mknott, NickThorpe, lcarlson, Darran@Retro Gamer, MMohammed

Post Reply
Mantas
Posts: 280
Joined: Fri Apr 28, 2006 12:12 pm

C64 Mouse

Post by Mantas » Tue Mar 25, 2008 10:38 am

Just bought a NEOS Mouse and Cheese. I was just wondering if this can be used in games like Defender of te Crown or Enigma Force. I have a sneeky suspician that it won't work but I can live in hope.

User avatar
mick_aka
Posts: 300
Joined: Sat Mar 01, 2008 12:05 pm
Location: UK
Contact:

Post by mick_aka » Tue Mar 25, 2008 10:54 am

Not unless you have mouse specific versions, I had a datel C=64 mouse many a year ago that came with a mouse specific version of operation wolf!

I've just sold a very similar one, but this one came with an art package:

http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll? ... 0212161584
Image

User avatar
TMR
Posts: 5756
Joined: Wed Dec 21, 2005 10:56 am
Location: Leeds, U.K.
Contact:

Post by TMR » Tue Mar 25, 2008 11:35 am

The NEOS mouse has a joystick emulation mode (hold LMB down on power up i think) so it can play games to a degree, but most aren't coded to allow for mouse input since there's four or five variations on the theme. Arkanoid has some mouse support, but i can't think for the life of me which flavour.

User avatar
merman
Posts: 6439
Joined: Wed Nov 30, 2005 5:14 pm
Location: Skegness, UK
Contact:

Post by merman » Tue Mar 25, 2008 11:51 am

Think the original Arkanoid supports Neos mouse and paddles, sequel (Revenge of Doh) supports Commodore or Neos. There's definitely a version of Operation Wolf that supports the Neos mouse as well.
merman1974 on Steam, Xbox Live, Twitter and YouTube

User avatar
Technomancer
Posts: 214
Joined: Fri Feb 22, 2008 10:15 am
Location: North Norway
Contact:

Post by Technomancer » Tue Mar 25, 2008 2:32 pm

Arkanoid II definitely supports the mouse.
Image

User avatar
TheDude18
Posts: 1858
Joined: Fri Jun 08, 2007 8:13 am
Location: South Wales

Post by TheDude18 » Tue Mar 25, 2008 4:44 pm

My hit squad version of Op wolf suppported mouse use if that's any help.
Image

User avatar
monkey puzzle
Posts: 197
Joined: Sat Feb 04, 2006 6:57 pm
Location: Dereham, Norfolk

Post by monkey puzzle » Tue Mar 25, 2008 8:02 pm

My Operation wolf had Neos mouse support, as far as I know all versions did. Never knew of any other games that did though. As mentioned before, holding down one of the buttons on power up put the mouse in joysick mode, but this only worked digitally and so was very pointless. That Cheese program was great though, spent hours with that.

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 8 guests