Running Atari ST games on the Atari Falcon 030

Discuss and discover all the great games of yesteryear!

Moderators: mknott, NickThorpe, Darran@Retro Gamer, MMohammed, lcarlson

Post Reply
User avatar
Fandenivoldsk
Posts: 89
Joined: Wed Nov 30, 2005 7:24 pm
Location: Copenhagen, Denmark

Running Atari ST games on the Atari Falcon 030

Post by Fandenivoldsk » Mon Sep 05, 2011 8:09 am

Is it possible to run most (all?) Atari ST games on the Falcon 030?

User avatar
The Laird
Posts: 8496
Joined: Thu Jul 16, 2009 11:01 am
Location: Luton
Contact:

Re: Running Atari ST games on the Atari Falcon 030

Post by The Laird » Mon Sep 05, 2011 1:36 pm

Fandenivoldsk wrote:Is it possible to run most (all?) Atari ST games on the Falcon 030?
Its hit and miss although many games that didn't work before have now been patched thanks to the wonders of the internet.

User avatar
StickHead
Posts: 1149
Joined: Thu Jun 07, 2007 8:06 pm
Contact:

Re: Running Atari ST games on the Atari Falcon 030

Post by StickHead » Mon Sep 05, 2011 3:11 pm

Here's a couple of sites you'll need to check out if you want patched games:

http://dbug.kicks-ass.net/dbug/
http://atari.8bitchip.info/fromhd.php

Other games may run with the assistance of compatibility software such as Hole.
Happy gaming!
The Joy of STicks - YouTube - Blog - Twitter - Facebook
New Developments and old inspirations in Atari ST gaming.

User avatar
Fandenivoldsk
Posts: 89
Joined: Wed Nov 30, 2005 7:24 pm
Location: Copenhagen, Denmark

Re: Running Atari ST games on the Atari Falcon 030

Post by Fandenivoldsk » Tue Sep 06, 2011 11:12 am

Thanks guys! :)

Petari
Posts: 2
Joined: Tue Mar 05, 2013 8:38 am

Re: Running Atari ST games on the Atari Falcon 030

Post by Petari » Tue Mar 05, 2013 8:43 am

There are some programs supporting it - Hole is little obsolete. They set what can, but for many games you need corrections in code, because different CPU : Stack frame related, pipeline related (writing to near RAM, when content is already fetched) + many others. The, there are sometimes silly bugs in code, which make problems only on Falcon, TT.
Beside CPU, there are some other diferences: video, Timer-A .

Post Reply

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests